Aarhus Universitets segl

Aktuelt

AKTUELT

På denne side kan du se aktuelle og nyligt afholdte initiativer, events og emner i Human First.


Forår 2024: Human First Symposium

Til Human First symposium kan du høre om, hvordan vi lykkes med at implementere ny viden. Samtidig får du indsigt i de projekter, vi i fællesskab udvikler i Human First samarbejdet.

Human First er paraply for en lang række initiativer, der spænder fra somatisk sygdom, mental sundhed, rehabilitering og uddannelse. Human First er en dynamisk organisation, hvor vi samarbejder på tværs af universitet, hospitaler, kommuner og professionshøjskole. Døren står åben, hvis du har lyst til at være en del af samarbejdet!

Hvornår: Torsdag den 2. maj 2024 kl. 14.00 - 16.00
Hvor: Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard, 8200 Aarhus, Auditorium G206-145, indgang G, G206, AUH Øst samt foyer G206-020
TILMELDING: Du tilmelder dig via Plan2learn her

Målgruppen for symposiet er:

  • Alle interesserede forskere og medarbejdere, som enten er en del af Human First, eller gerne vil vide mere om Human First.

Program

  • Velkomst og status for Human First ved formandskabet

  • 'Styrket tværsektoriel forskning-praksis samarbejde – vejen til at lykkes med implementering?', oplæg ved Tine Curtis, leder af Center for Forebyggelse i praksis, Kommunernes Landsforening, forskningschef i Aalborg Kommune samt adj. professor ved Syddansk Universitet og Aalborg Universitet

  • Korte pitches om projekterne i Human First ved forskere, undervisere, klinikere og praktikere. Deltagerne i symposiet bliver inddelt i mindre grupper, der cirkulerer rundt ved de forskellige stande i foyeren og høre om de aktuelle projekter.

  • Afslutning på dagen ved Human First formandskabet

Se hele invitationen her (PDF).

Efteråret 2024: Kursus for rehabiliteringsambassadører

Rehabiliteringsambassadørkurset vil næste gang blive afviklet i efteråret 2024. Sted og dato følger.

Tilmelding vil fortsat blive gennem Plan2Learn.

Hør mere om kurset i nedenstående video.

"Population Health and Equity"-webinarer

Human First, DEFACTUM og King's Health Partners har i samarbejde planlagt en række af webinarer i efteråret, der sætter fokus på folkesundhed og lighed i sundhed.

Det første webinar "Introducing approaches to improving social and health equity in Central Denmark Region and south east London" afholdes tirsdag den 19. september 2023. Oplægsholderne er dr. Sian Howell fra London og professor og forskningsleder Thomas Maribo fra Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet og DEFACTUM, Region Midtjylland.

Emne og dato for efterfølgende seminarer udmeldes senere.

For mere information og tilmelding sehttps://bit.ly/3P02U7L  

25. oktober 2023: Invitation til temadag - Styrket implementering til gavn for mennesker med rehabiliteringsbehov

Koordinationsudvalget for "Mennesker med rehabiliteringsbehov", der er en del af Human First, afholder den gratis temadag Styrket implementering til gavn for mennesker med rehabiliteringsbehov.

Formål: Formålet med temadagen er sætte fokus på implementering. I alt for mange situationer er klinikkens spørgsmål allerede afdækket forskningsmæssigt, uden at resultaterne er implementeret i praksis. Udfordringen består både i at sikre, at professionelle indsatser bygger på bedste viden, og at relevant forskning bliver implementeret i praksis. Vi vil på denne temadag undersøge, hvordan vi kan understøtte, at den viden, der genereres i Human First-regi, hurtigt kommer patienter og borgere til gavn.

Hvornår: Onsdag den 25. oktober 2023

Hvor: VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, Gæstekantinen.

Tilmelding: Du kan tilmelde dig dagen her (via Plan2Learn) (Tilmeldingsfrist: 1. oktober) 

Program: Se programmet for dagen her.

Juni 2023: Indsatsområdet "Mental sundhed for børn og unge" tilføjet hjemmesiden

Vi har nu tilføjet indsatsområdet "Mental sundhed for børn og unge" til hjemmesiden under "Indsatsområder".

Her kan du bl.a. finde prospektet for det nye indsatsområde.

Se indsatsområdet her.